Aşure Yapımı Nasıl Olur

Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küçük doğrayalım. Aşure Tarifi için Malzemeler.


En Geleneksel Tatli Asure Nasil Yapilir Liva Pastacilik

İncir de rengi koyulaştıran bir diğer unsur bu nedenle olabildiğince ocaktan almadan önce aşureye katılmalı.

Aşure yapımı nasıl olur. Ardından doğradığımız bu meyveleri ve kuru üzümü geniş bir kaseye alarak üzerine sıcak su ekleyelim ve bekletelim. Ertesi gün sabahtan kuru üzümleri ıslatın. Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü aşure günü olarak kabul edilmiştir.

Suyun miktarına göre arttırıp azaltabilirsiniz. Lakin genellikle kuru ve sert bir kıvama sahip olan kuru meyveleri de bakliyatlar gibi bir gece öncesinden suda bekletirseniz meyveler yumuşamış olacağından. Meyvelerin yumuşaması için 10 dk kadar haşlamalısınız.

Merhaba arkadaşlarmalum aşure ayındayız bende aşuremi yaptım ve sizinle paylaştımrengi kararmadan aşure yapmanın püf noktalarınıda anlattımçok güzelçok. Haşlandıktan sonra suyu süzülen bakliyat ve kuru meyveleri ekliyoruz. Bol suyla iyice ovalayarak yıkadığınız 250 gram buğdayı derin ve geniş bir tencereye aktarın.

100 gram kuru kayısı. 2 su bardağı aşurelik buğday 1 kase haşlanmış fasulye 1 kase haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı pirinç 1 kase fındık 1 kase badem 4 su bardağı toz şe. Aşure pişiriliş şekli farklılık gösterse de bir çok kültürde yapılır.

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır. Evde nasıl Kolay Aşure Nasıl Yapılır Aşure Tarifi aşure nasıl yapılır oktay usta. İç malzemelerini koymadan önce de sütünü ilave edin.

Ertesi gün buğdaylara sıcak su ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın suyu azaldıkça sıcak su ilave edin. Aşureyi cam kâselere bölüştürün. 500 gram aşurelik buğday.

İyi bir aşure çok koyu renkli olmamalı şeker ve su miktarı iyi. Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin ve kapağını yarım kapatıp kısık ateşte yarım saat. Suyu azalan buğdaylarımıza biraz daha sıcak su ekleyelim.

Kimisi adına tufan yemeği kimisi ise şükran çorbası der. Aşureye katacağınız ceviz kuş üzümü gibi malzemeleri önceden sıcak suya koymalı en az 15-20 kadar bekleterek suyunu süzmelisiniz. Aşure yapımı için ilk olarak buğdayı tencerede su içinde 10 dakika kadar kaynatalım.

100 gram kuru fasulye. İçine konulan malzeme sayısı. 2 su kadehi aşurelik buğday 2 yemek kaşığı pirinç 2 su kadehi haşlanmış nohut 2 su kadehi haşlanmış fasulye 150 gram kuru kayısı 150 gram kuru incir 150 gram kuru üzüm 1 su kadehinden azıcık az fındık 2 litre su buğdayları pişirmek için 4 litre sıcak su su eksildikçe ilave etmek için 1 tatlı kaşığı karanfil 1 çay.

Haşlarken çok pişmeden hafif dirilikte bırakmaya özen gösterelim çünkü aşure kaynarken dağılmasına sebep olacaktır. Araya yine bir püf noktası giriyor. Kullanacağınız bakliyat malzemelerinin 1 gece önceden sıcak su ile ıslatılması zamandan tasarruf etmenizi ve aşurenizi daha kısa sürede yapmanızı sağlayacaktır.

Aşure Nasıl Yapılır Tarifi Aşure Yapımı Nasıl Olur. Aşure yapımı konusunda tüm pratik bilgileri sizlerle bu videoda paylaştık. Aşure tarifi için fasulye ve nohutu önceden haşlayalım.

Aşure tatlısı kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Aşure tarifi söz konusu olduğunda kuru meyveler en sık tercih edilen malzemeler arasındadır. Buğdayı haşladığımız tencereye diğer malzemeler de dahil olacağından bir miktar yaklaşık 5 su bardağı sıcak su ekliyoruz.

Sıcak süt şeker tuz karabiber fındık karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın. Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu fasulyeyi doğranmış kayısıyı kuru üzümü yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın. 100 gram kuru incir.

Kaynama sonunda çıkan sarı suyu döküp tekrar sıcak su koyup 5 dakika daha haşladıktan sonra kapağını kapatıp bir gece bekletin. Bir gece evvelden 500 gr buğday 125 gr fasulye ve 125 gr nohutu ayrı ayrı suda ıslatın. Aşure tatlısının kıvamı içine koyulan malzemeler yapılış şekli çok önemlidir.

Arada gerektikçe sıcak su eklemeyi ihmal etmeyin. Muharrem ayının bu vakitlerinde hemen hemen her evde aşure pişirilir. Aşure Nasıl Yapılır Ustadan Al Tarifi Yeni tariflerimden haberdar olmak için kanalıma abone olmayı unutmayın İnstagram hesabıma ulaşmak ve takip etmek.


Tam Kivaminda Asure Nasil Yapilir Iste Asure Tarifi Ve Malzemeleri Yemek Tarifleri Haberleri


En Geleneksel Tatli Asure Nasil Yapilir Liva Pastacilik


Asure Nasil Yapilir En Guzel Ve En Kolay Asure Tarifi Ve Yapilisi


Evde Kolay Asure Nasil Yapilir Ev Yapimi Asure Tarifi Son Dakika Haberler


Asure Nasil Yapilir Iste Asure Malzemeleri Ve Tarifi Son Dakika Milliyet


Oyle Bir Asure Tarifi Ki Rengi Kararmayan Herkesin Tarifini Istedigi Asure Nasil Yapilir Youtube


Asure Tarifi 20 Kisilik Tam Kivaminda Asure Nasil Yapilir Puf Noktalariyla Kararma Olmadan Youtube


Asure Nasil Yapilir Tam Olculu Asure Tarifi Ustadan Al Tarifi Youtube


Asure Tarifi Nasil Yapilir Malzemeleri Ve Yapimi


Asure Nasil Yapilir Asure Tarifi Ve Malzemeleri Asure Yapmanin Puf Noktalari Nelerdir Capakcur Gazetesi Bingol Habercapakcur Gazetesi Bingol Haber


Asure Nasil Yapilir En Guzel Asure Tarifi Ve Malzemeleri Asure Yapmanin Puf Noktalari Nelerdir


Kolay Asure Tarifi Ve Asure Nasil Yapilir Adim Adim Anlatimi


Asure Ayi Ayin Kacinda Basliyor Ne Zaman Bitiyor 10 Kisilik Asure Tarifi Malzemeleri Ve Puf Noktasi


Asure Gunu Ne Zaman Baslar Ve Biter Nefis Yemek Tarifleri


Detaylariyla Asure Nasil Yapilir Mutfak Yolu


Asure Nasil Yapilir Asure Tarifi Canim Anne Canim Anne Youtube


Asure Nasil Yapilir Evde Lezzetli Ve Kivamli Asure Yapimi Icin Kolay Tarifi


Asure Tarifi Nefis Yemek Tarifleri Youtube


Asure Tarifi Pratik Yemek Tarifleri Resimli Kolay

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Aşure Yapımı Nasıl Olur"

Posting Komentar